Skip to content

FORSVARS-ADVOKATER, BAGMANDSPOLITI, SKATTEMINISTER KARSTEN LAURITZEN (V) OG PANAMA PAPERS

August 13, 2017

Af Ulla Danielsen,

Den 24. august i år skal dommer i Københavns Byret Lone Bach Nielsen afgøre en strid mellem en udlandsdanskers advokater og en repræsentant for Bagmandspolitiet (SØIK).

De to parter er i clinch i en stor skattesag mod udlandsdanskeren, hvor Skat mener at have mere end 50 mio. kroner til gode.

Ifølge udlandsdanskerens advokater gør Skat brug af et materiale, som advokaterne hævder stammer fra politiets ulovlige aflytning og ulovlige ransagning.

Stridens kerne er oplysninger fra to aflyttede samtaler mellem manden og hans britiske advokat, som Skat eksplicit henviser til i en verserende sag mod manden.

Hos Bagmandspolitiet mener man imidlertid at have sit på det tørre, idet Skat er orienteret om, at Bagmandspolitiet destruerede materialet efter brug.

Det fremgår af en udtalelse fra Malene Jensen, der er specialkonsulent hos Bagmandspolitiet den 9. august: – Vi har orienteret Skat om, at vi har foretaget destruktion af materialet, siger hun.

Bagmandspolitiets aflytningen skete over fem måneder i 2006 og 2007. Politiets efterforskning endte med, at der ikke blev rejst tiltale, hvorimod Skat fører en almindelig sag mod manden.

Udlandsdanskerens danske advokat har indbragt sagen for Københavns Byret med en anmodning om at få fastslået, at Bagmandspolitiet har pligt til at destruere alt det materiale, som nu befinder sig hos Skat. Historien er gengivet i en række medier.

— — —

SPØRGSMÅL:

Der er det interessante forhold ved nyheds-artiklen, at det tilsyneladende ikke indgår i forsvars-advokaternes tankesæt, at Skat kunne have de forkætrede oplysninger fra en helt anden kilde end Bagmandspolitiet, som jo på sin side hævder at have fulgt reglerne og destrueret sin efterforskning.

Hvis Skat har disse data fra aflytninger fra en anden kilde, kan Københavns Byret så stille Bagmandspolitiet til ansvar?

Har forsvars-advokaterne glemt, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) i september 2016 gav Skat grønt lyst til at betale en anonym kilde et større beløb for oplysninger om danske sager fra de såkaldte Panama Papers?

Hvad nu hvis de forkætrede 10-11 år gamle oplysninger fra aflytninger stammer fra Panama Papers?

Hvor meget betalte Skat mon den anonyme kilde for oplysninger om danske sager fra de såkaldte Panama Papers?

Hvordan blev transaktionen gennemført?

KILDER:
1
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwimm8jm-tPVAhUhMJoKHRhXCl8QFgguMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.b.dk%2Fnationalt%2Fskat-bruger-ulovlige-beviser-i-sag-mod-udlandsdansker&usg=AFQjCNFUFtYLosSA7HlXphDfm3LzffTxDQ
2
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiQlOyT-9PVAhUlIpoKHS-hBV0QFgglMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.computerworld.dk%2Fart%2F237981%2Fskat-koeber-oplysninger-fra-anonym-kilde-om-320-danske-skatte-sager-fra-laekket-database&usg=AFQjCNFCIGN_jjX1AeYUSto-7DUXgsND_Q

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: