Skip to content

SIGTEDE SANJAY SHAH OG SKATTEADVOKAT TORBEN BAGGE PEGER SAMSTEMMENDE PÅ HUL I LOVEN SOM FORKLARING PÅ MILLIARD-UDBETALINGER FRA SKAT

July 11, 2017

I marts 2016 bekræftede pengemanden, Sanjay Shah, der bor i Dubai, at han havde medvirket til at trække mere end 9 milliarder kroner ud af Skat i refusion af udbytteskat.
Men det var sket på lovlig vis, mente han.
Sanjay Shah var af den opfattelse at der et halvt år efter at skandalen var blevet kendt, ikke fandtes et eneste dokument eller bevis på, at at han havde gjort noget forkert.
Shah gav i løbet af samtalen udtryk for den overbevisning, at hans og hans folks aktiviteter ikke havde været kriminelle.
Ifølge Sanajy Shah har der derimod været ”et almindeligt kendt hul i de danske skatteregler” som både internationale storbanker og store banker herhjemme har udnyttet.
Temmelig nedslående for nogen, giver skatteadvokat Torben Bagge fra TVC Advokatfirma tirsdag udtryk for en lignende opfattelse:
”Der er ingen tvivl om, at kontrollen i Skat ikke har været god nok. Men nogle af milliarderne kan være blevet udbetalt på lovlig vis gennem et hul i loven,” mener Torben Bagge ifølge Jyllands-Posten Finans.
”Alle er vel enige om, at kontrollen ikke har været god nok, og derfor er det en skandale. Men jeg tror, man skal passe på med at være for unuanceret i sin behandling af denne problemstilling.
Der er formentlig en hel del, der har fået udbetalt penge, men hvor det er foregået helt lovligt. Om man så kan lide det moralsk, det er en anden problemstilling, siger Torben Bagge.”
Dagbladet Børsen stod for det hidtil eneste interview med den britiske pengemand Sanjay Shah, der blev offentliggjort den 4. marts 2016.
Dengang fremkom Sanjay Shah også med den opsigtsvækkende, men måske oversete udtalelse, at det ikke ville undre ham, hvis det beløb, der er trukket ud af Skat er er større end 20 mia. kroner!
Indtil denne uge var britiske Sanjay Shah den eneste hovedmistænkte i sagen om formodet svindel med udbytteskat for 12,4 milliarder kroner.
Mandag skrev Politiken, at Bagmandspolitiet da også havde sigtet to mænd i USA. Det vil sige, at der for øjeblikket er ialt tre hovedmistænkte i sagen.
Det var tirsdag endnu sparsomt med detaljer om de to seneste sigtede mænd fra USA i den på mange måder overvældende sag.
Eksempelvis har det ikke været fremme, hvem der er udpeget som forsvarere for de to amerikanere?
Forkortelsen ‘TVC Advokatfirma’ står for ’Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen’.
— — —
SPØRGSMÅL:

Hvad står der i den eller de lovtekster, som angiveligt skulle legitimere et dræn i Skat på mere end 12,4 milliarder kroner i løbet af 2012-2015?

Hvor i skatteloven står det?

Hvor længe har dette angiveligt velkendte hul i skatteloven eksisteret?

Er det indført i lovteksten som en bevidst handling?

Eller er det angivelige skattehul opstået som en lapsus?

Hvilket sprog foregik det på, da Børsens journalist den 4. marts 2016 interviewede Sanjay Shah?

Foregik interviewet i 2016 ved et personligt møde?

Eller via telefon?

Har journalisten siden talt med Sanjay Shah?

KILDER:

https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwih3Oe23oHVAhWGJ5oKHaqRCSQQFgglMAA&url=http%3A%2F%2Ffinans.dk%2Ferhverv%2FECE9716545%2Fadvokat-det-bliver-svaert-at-opklare-skattesvindel-for-milliarder%2F&usg=AFQjCNEq2LKNDtGIUE_PCbF7WWlRkBWiXg

https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiJvZyf3oHVAhUFP5oKHdqhCNAQFgglMAA&url=http%3A%2F%2Fborsen.dk%2Fnyheder%2Favisen%2Fartikel%2F11%2F135389%2Fartikel.html&usg=AFQjCNEdhGFlJf8Uc0F1iwbUmdng2Jqf-g

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: