Skip to content

UDBYTTESAGEN: MEDIER BRINGER UFORENELIGE OPLYSNINGER OM SKATS MULIGE INSIDER

June 29, 2017

Den 11. juni 2016 bragte Politiken opsigtsvækkende nyt om den store sag om svindel med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner. Indtil da havde der ikke været sigtede i sagen:
”Mens danskerne måbende fulgte afsløringen af det dristige udbyttekup i det sene efterår 2015, indledte Bagmandspolitiet også en helt selvstændig og dybt hemmelig efterforskning af en menig mandlig skattemedarbejder, der til daglig arbejdede med de enorme refusioner af udbytteskat i Skats særlige enhed i Høje Taastrup. En formodet insider, der blandt andet havde gjort sig bemærket blandt sine kolleger, fordi han havde en dyr livsstil, dyre biler og en meget ung russisk hustru med kontroversielle forretningsforbindelser.
En livsførelse, der ikke umiddelbart matchede lønnen som HK’er i en statslig virksomhed.
Derfor bad Skat selv Bagmandspolitiet undersøge sagen. Men frem for at anholde manden og gennemføre en række forhør valgte bagmandspolitiet og Skat at lade manden arbejde videre i forventningen om, at han ville afsløre sig selv, hvis han samarbejdede på skrift eller i tale med en eller flere af de udenlandske forretningsfolk, der var i politiets søgelys som sagens formodede bagmænd.”
Politiken afslørede i juni i fjor ikke identiteten på den pågældende medarbejder. Det fremgik heller ikke, hvem der var kilder til Politikens oplysninger om den mulige insiders extravagante livsførelse.
Mandens identitet blev imidlertid afsløret delvist et halvt år senere. Da havde journalister fra DR af egen drift opsøgt den pågældende og formået ham til at medvirke i DR TVs dokumentar ’Milliardkuppet’, der blev sendt i december 2016.
I DR TVs dokumentar bliver manden alene præsenteret ved sit fornavn ’Sven’.
Den 18. juni 2017 er det TV2s tur til at komme frem med nye oplysninger om den mistænkte fra Skat, og de oplysninger synes i nogen grad at være i modstrid med, hvad Politiken og DR tidligere har oplyst.
”Det er usikkert, hvad skattemedarbejderen har brugt de 1,7 millioner kroner på, som han ifølge sigtelsen fik ud af svindelnummeret. Han bor i dag i en almindelig lejlighed i Helsingborg, og hans tidligere chef mener, at der umiddelbart var fin sammenhæng mellem hans livsførelse og den løn, han modtog fra Skat.
– Der var ikke noget i den måde min tidligere ansatte opførte sig på, som kunne indikere, at han havde fået flere penge overhovedet, siger Lisbeth Rømer.
– Men som hans chef bærer du så ikke også et ansvar for at sikre, at din medarbejder ikke er involveret i den slags ting?
– Ved du hvad, det kan man ikke. Det er jo netop det, jeg har påpeget gang på gang overfor ledelsen i SKAT. Som systemet var, kunne man overhovedet ikke tjekke noget som helst. Og det var det, der var hele miseren.”

KILDER:
1
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj024b8qOPUAhXJK5oKHWWPBX4QFggxMAI&url=http%3A%2F%2Fpolitiken.dk%2Foekonomi%2Fart5625409%2FDyr-bil-og-livsstil-f%25C3%25A5r-Bagmandspolitiet-til-at-sigte-mulig-insider-i-Skat&usg=AFQjCNHbvQl1wZeqtk-Ygx5XXiyrE1QTCw
2
Adgangen til DR TVs dokumentar ‘Milliardkuppet’ er udløbet
3
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiGvqa4qePUAhWCQpoKHSwdCoAQFgglMAA&url=http%3A%2F%2Fnyheder.tv2.dk%2Fkrimi%2F2017-06-18-her-begyndte-sag-om-svindel-for-12-milliarder-kroner-sigtet-hos-skat-bijobbede-som&usg=AFQjCNHLy89Vvg3d70sA9uYfl2kzUWJ-CQ

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: