Skip to content

EU: Det fjerde direktiv til bekæmpelse af hvidvaskning af penge er trådt i kraft

June 27, 2017

Kommissionen har gjort bekæmpelsen af skatteunddragelse, hvidvaskning af penge og finansiering af terror til en af sine prioriteter.
26/06/2017
Mandag den 26. juni 2017 træder det fjerde direktiv til bekæmpelse af hvidvaskning af penge i kraft. Det styrker de gældende regler og vil gøre kampen mod hvidvaskning af penge og finansiering af terror mere effektiv. Det forbedrer også åbenheden for bedre at forebygge skatteunddragelse. Ikrafttrædelsen sker på et tidspunkt, hvor drøftelserne med Europa-Parlamentet og Rådet om yderligere skridt til at styrke direktivet allerede er langt fremme.

Kommissionen har også offentliggjort en rapport, som skal hjælpe medlemsstaternes myndigheder med at håndtere risikoen for hvidvaskning af penge i praksis. Som fastsat i det nye direktiv har Kommissionen vurderet risici for hvidvaskning og finansiering af terror i forskellige sektorer og finansielle produkter. Den rapport, der offentliggøres i dag, kortlægger de områder, hvor risikoen er størst, og de mest udbredte metoder, som kriminelle anvender til at hvidvaske ulovlige midler.

https://ec.europa.eu/denmark/news/money-160626_da

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: