Skip to content

VIGTIGT BUDSKAB TIL MEDIERNES DIGITALE REDAKTIONSCHEFER: SKRIV DET KILDERNE MENER, IKKE DET PISSELORT DE LUKKER UD

June 26, 2017

Journalister har alt for stor respekt for kildernes sprog. Det skriver tidligere formand for Danske Dagblades Forening, Nils Thostrup, i en bog om journalistik:
”Det kan begrundes med en misopfattelse af fairness-begrebet, at vi skriver, hvad de siger, i stedet for at skrive, hvad de mener. Men jeg tror tillige, at det er et udtryk for båndoptagerens forbandelse. Vi, der var så teknologisk tilbagestående, at vi begyndte i medieverdenen, da den elektriske skrivemaskine endnu var et fata morgana, refererede med blok og blyant eller kuglepen (for den var dog opfundet), hvilket vil sige, at vi var tvunget til at høre på, hvad folk sagde, for at kunne få meningen ned på papiret. Med båndoptageren på kan journalisten slå hjernen fra, for det ordrette citat er jo altid i kassen – og så er alle glade: Journalist, redaktionssekretær, redaktør og kilde. Og læseren?” Værst for ham eller hende!
Nils Thostrup synspunkt kan findes i hans bidrag til ’Mit journalistiske testamente’. Bogen har indlæg fra ni kendte ældre journalister og udkom på forlaget Ajour i 2001.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: