Skip to content

JP, Maj 2017: Dokumenter: Danmark var central for spansk al-Qaeda-celle

June 22, 2017

JYLLANDS-POSTEN INDLAND 22.05.2017
»Det egentlige formål (med cellens rejser til bl.a. Danmark, red.) er uden tvivl at rejse midler og at sende folk til konfliktområder, hvilket skyldes de kontakter der opretholdes på disse steder med personer med en lignende ideologi. Derfor er Danmark et første skridt for kombattanterne, der sendes ud til konfliktzoner,« står der i kendelsen.
Ifølge Magnus Ranstorp, forskningschef på Forsvarshøjskolen i Stockholm, viser dokumenterne, hvor let det har været for militante islamister at operere i Danmark.
»De har relativt let kunnet rejse penge til al-Qaeda og skabe de fornødne kontakter, så hellige krigere kunne komme af sted og kæmpe. Og ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt er det selvfølgelig kritisabelt,« siger han.

KILDE:

https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiNnP6G6tDUAhVMaVAKHVBiDb0QFgglMAA&url=http%3A%2F%2Fjyllands-posten.dk%2Findland%2FECE9596868%2Fdokumenter-danmark-var-central-for-spansk-alqaedacelle%2F&usg=AFQjCNHFHn40GH7NBrIfFpb0GiU3p5ErfQ

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: