Skip to content

SVANER I LIVSFARE

June 12, 2017

Svanerne i Søerne i København lever livet farligt, når de skal krydse Dronning Louises Bro, der forbinder Frederiksborggade i centrum med Nørrebrogade på Nørrebro.
Som mange københavnere vil erindre, plejede der at være udspændt metaltråde højt oppe og langs med broen og på dem hang der firkantet tingeltangel, som blafrede i vinden.
En vidende hyrevogns-chauffør oplyste engang, at det var af hensyn til fuglene, så de kunne orienter sig og flyve hen over broen.
Men de metaltråde med deres dinglende vedhæng er af uvisse årsager fjernet.
Og det er allerede gået galt.
En københavner oplyser, at han har set en svane flyve imod et vejskilt og dejse om på kørebanen, hvad der efter sigende forårsagede et længere nedbrud i trafikken. Det varede indtil hidkaldte folk fik evakueret svanen i sikkerhed.
En anden københavner kan berette, hvordan vedkommende sad på en af bænkene på broen for at slikke lidt solskin, da en særdeles lavt flyvende svane i bogstaveligste forstand fløj lige hen over hovedet på vedkommende.
Først kom den susende lyd af svanevinger. Dernæst – i et splitsekunt – en svanerumpe i fuld fart væk lige foran brillen. I næste splitsekund var svanen ude over vandet på den modsatte side af Dronning Louises Bro.
Spørgsmålet er, om de, som har fjernet metaltrådene med deres aflange blafrende letmetal-stykker i grunden vidste, hvorfor de var der?
Måske skulle de ansvarlige for sikkerheden omkring svane-trafikken på Søerne se at få de fugle-beskyttende advarselstråde hængt op igen?
Svanens Død hører til på Det Kongelige Teater. Ikke i københavner-trafikken. / UD

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: