Skip to content

Dansk Jehovas Vidne anholdt torsdag i Rusland hedder Dennis Christensen, oplyser radio

May 28, 2017

Ifølge Radio Free Europe er den danske mand og Jehovas Vidne, der torsdag blev anholdt i den russiske by Orjol under bibellæsning sammen med ligesindede, identificeret som “Dennis Christensen”.
Radioen linker til et russisk retsdokument.
Manden er tilbageholdt mens sagen efterforskes. Det fremgår ikke hvor længe.
Ifølge dokumentet er Dennis Christensen anklaget for organisering af en ekstremistisk organisation og ifølge den russiske straffelov er det en alvorlig forbrydelse.
Ruslands Højesteret forbød i april Jehovas Vidner, der stemples som yderligtgående.
Det skete på initiativ af landets justitsministerium. Sekten havde da et hovedkvarter og 395 lokale afdelinger i Rusland.
I forbindelse med forbuddet blev sekstens besiddelser i Rusland beslaglagt.
Et medlem af Jehova’s Vidners ledelse, Mark Sanderson, deltog den 20. april 2017 i et retsmøde i Moskva i Rusland.
Ifølge oplysninger fra diverse medier, der er tilgængelige på nettet, havde Mark Sanderson rejst fra sektens hovedkvarter i New York i USA til Moskva i Rusland, for at være til stede, da Ruslands Højesteret på et retsmøde den 20 april 2017 forbød sektens aktiviteter i Rusland.
Den russiske by Orjol, hvor anholdelsen af danske Dennis Christensen fandt sted, ligger cirka 360 km sydvest for Moskva og havde i fjor 319.651 indbyggere. Det fremgår af Wikipedia.
Bynavnet betyder ørn.
Jehovas Vidners forsvarer i Rusland er en advokat ved navn
Jaroslav Sivulskij.
Det fremgår ikke hvor gammel danskeren er. Ejheller hvor i Danmark han kommer fra, ligesom det er uoplyst, hvad mandens beskæftigelse
i Rusland er og hvor længe han har boet i landet.

— —

Radio Free Europe, Radio Liberty, May 26, 2017
“A Danish man, identified as Dennis Christensen, was also arrested during the raid.”

“anklaget for at begå en alvorlig forbrydelse i henhold t. 1 spsk. 282,2 i straffeloven (organisering af en ekstremistisk organisation).”

SOURCES:

https://www.rferl.org/a/28511344.html’

FYI for dem der kan russisk:

26 мая 2017 г. Советским районным судом г. Орла рассмотрено постановление следователя СО УФСБ России по Орловской области о возбуждении перед судом ходатайства об избрании меры пресечения в виде заключения под стражу члену религиозной организации Свидетели Иеговы «Орел» гражданину Дании Кристенсену Д.О., обвиняемому в совершении тяжкого преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 282.2 Уголовного кодекса Российской Федерации (организация деятельности экстремистской организации).
Суд, рассмотрев вышеназванные постановление следователя и представленные материалы, принял решение об удовлетворении постановления следователя и избрании Кристенсену Д.О. меры пресечения в виде заключения под стражу.
Постановление не вступило в законную силу и может быть обжаловано сторонами в течение трех суток.

OVERSÆTTELSE VED HJÆLP AF GOOGLE TRANSLATE FRA RUSSISK TIL DANSK

Maj 26, 2017 den sovjetiske byretten i Eagle undersøgte investigator CO føderale sikkerhedstjeneste i Rusland i Oryol regionen til at indføre et andragende for retten om valget af en forebyggende foranstaltning i form af tilbageholdelse af medlemmer af religiøs organisation af Jehovas Vidner “Eagle” statsborger i Danmark Christensen DO, anklaget for at begå en alvorlig forbrydelse i henhold t. 1 spsk. 282,2 i straffeloven (organisering af en ekstremistisk organisation).
Domstolen, efter at have overvejet den ovennævnte afgørelse af investigators og de indlæg lavet en beslutning om at tilfredsstille investigator og valget Christensen DO en forebyggende foranstaltning i form af tilbageholdelse.
Opløsning er ikke trådt i kraft, og kan appelleres af parterne inden for tre dage.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: