Skip to content

NAVNE-FORVIRRING

May 21, 2017

Det fremgår af bøgerne om IT Factory, at Asger Jensby og Stein Bagger i deres storhedstid, som henholdsvis bestyrelsesformand og CEO for fabrikken, var ualmindeligt gode til at finde på navne til deres firmaer, som lagde sig tæt op af allerede veletablerede virksomheder.
IT Factorys banemand Dorte Toft omtalte dette navne-fænomen på et debat-møde for journalister, da skandalen stod på gloende pæle.
Bogen ’Jan Bonde Nielsen Afsløret’, der er skrevet af 2 journalister, indeholder ét eksempel på samme tendens: Jan Bonde Nielsen havde 2 selskaber, som hed næsten det samme.
I en forstad til Geneve i Schweiz placerede Jan Bonde Nielsen i sin tid administrationen til et nyt selskab, ’United Dutch Holding NV’. I 1990 omdøber han et andet selskab i Amsterdam, som han da har fået aktier i, til ’United Dutch Group’, ”et navn, der lå forvirrende tæt på hans eget private selskab med administration i Schweiz og indregistrering på Curacao”, skriver forfatterne. (Side 138-141 i bogen).
Man kan vel også sige, at et dansk sikkerhedsfirma, der vælger et navn, som er identisk med et af de højst estimerede nyheds-medier i Storbritannien, nyder godt af navnenæssigt at lægge sig tæt op af et allerede veletableret brand?
Ifølge Danmarks Statistik hedder 867 personer i Danmark Lasse Jensen. Alligevel vil navnet ’Lasse Jensen’ i det mindste for mange danske journalister, være et ’brand’ alene på grund af en af fagets prominente udøvere. Og lige præcis dét navn er der så for nylig en svindler, der oprindeligt stammer fra Silkeborg, som har tillagt sig.
Tænk engang.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: