Skip to content

2013: Justitsminister ændrer loven efter Højesterets-afgørelse om fodlænke-flugt

May 14, 2017

Fyens.dk, 25. januar 2013: ”Justitsminister Morten Bødskov (S) vil gennemføre en hurtig ændring af straffeloven, efter at Højesteret har slået fast, at en 41-årig mand ikke kan straffes for at smide fodlænken og forlade sit hjem under afsoning.” Det oplyste justitsministeren i 2013. Ministeren svarede da skriftligt på et spørgsmål fra pressen.
Justitsministeren havde noteret sig Højesterets dom, som betød, at der da ikke var hjemmel til at straffe personer, der flygtede fra afsoning med fodlænke.
”Dette har ikke været tilsigtet. Jeg agter derfor allerede i den kommende uge at rette op på det med en lovændring, for selvfølgelig skal der være en klar og kontant konsekvens, når man flygter fra afsoning med fodlænke,” skrev justitsminister Morten Bødskov i januar 2013.

KILDE:

https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiqtJ-R3-7TAhWJ2ywKHaStD48QFgghMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.fyens.dk%2Findland%2FBoedskov-Loven-om-fodlaenker-aendres-i-naeste-uge%2Fartikel%2F2235431&usg=AFQjCNHylKjtulVghyYkI-2yqQ7bz-z-Yw

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: