Skip to content

EN HÆDERSMAND BLIVER DEMENT

April 21, 2017

Af Ulla Danielsen,
En i min familie er blevet dement i en høj alder. Mens der endnu var håb forude, gjorde man ham opmærksom på, at indsprøjtninger med B12-vitaminforbindelsen methylcobalamin har en gunstig virkning mod netop demens.
Det har man lært af en læge, så den viden kunne der vel ikke være noget forkert i sat bringe frem til rette vedkommende?
Manden gik da også til sin praktiserende læge og sagde, at det havde han hørt måske kunne hjælpe på hukommelsen.
Men nej, det måtte han så ikke få for sin praktiserende læge! Uvist af hvilken årsag.
Methylcobalamin B12 kan også fås som vitaminpiller. På dåsen står der:
”B12 Methylcobalamin
B12 bidrager til
normal psykologisk funktion
normal dannelse af røde blodlegemer
immunsystemets normale funktion
at mindske træthed og udmattelse.”
Så det ville jo have været eventyrlig godt, hvis mit kære gamle familiemedlem havde fået om ikke andet så vitaminpillerne.
Det nager at tænke på, at den praktiserende læge svigtede så totalt.
Og i den forbindelse er det også plagsomt at tænke på, at fg. sundhedsminister Karen Ellemann (V) den 30. marts har fremsat ”Forslag til Lov om anvendelse af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile”.
Et frivilligt konstruktivt tiltag, der måske kunne have lindret min glemsomme slægtnings elendighed spændte systemet ben for at han kunne få adgang til. Nu er der til gengæld udsigt til, at systemet kan påføre ham og mange andre en rigelighed af tvangsbehandlinger, hvis forslaget bliver vedtaget.
Tvangsbehandlingsloven L 185 må være en ønske-lovgivning, hvis forslaget bliver vedtaget, set fra medicinalindustriens side, men det er godt nok synd for patienterne, hvis det uhyggelige og lede forslag bliver lov, eftersom det sætter grundlovens påbud om, at den personlige frihed er ukrænkelig, ud af kraft.
Man kommer længst med det gode, og det gælder også demente.
Hvorfor samler vi som samfund ikke op på alle de positive tiltag, som man kan gøre for at få porøse hjerner gjort funktionsduelige igen?
Min gamle slægtning, som man har kendt i næsten hele livet, var altid en meget dygtig person med en fin faglig karriere indenfor forstvæsenet og en fin militær karriere som løjtnant af reserven.
Hvorfor stillede hans praktiserende læge sig op som en politimand med udstrakte arme og forhindrede ham i at få adgang til noget, der kunne have gavnet ham? Når nu han havde brug for hjælp.
Der ligger også en stor viden på nettet om tiltag, der kan gavne demente.
Eksempelvis har der været omtalt et videnskabeligt studie, som viste at urterne græsk bjergthe og perikum kunne hjælpe til med at afgifte belastede hjerner. Og der er masser af andre ting man kan gøre.
Hvad behøver man at vente på?

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: