Skip to content

PETER LUND MADSEN OG DEN ELEKTRONISKE OVERVÅGNING – ET TANKEEKSPERIMENT

April 6, 2017

Hjerneforsker og formidler Peter Lund Madsen er sprunget ud som konservativ kandidat ved kommunalvalget. Det kunne give anledning til et lille tankeeksperiment.
Hvad nu hvis Peter Lund Madsen blev sat ind i rollen som
konservativ justitsminister i stedet for Søren Pape?
Hvordan ville Peter Lund Madsen så tackle den penible sag om EU-Domstolen og den ulovlige masseovervågning af danskerne?

MASSEINDSAMLING AF DANSKERNES
TALE- OG INTERNETTRAFIK

I begyndelsen af marts skrev Berlingske som bekendt, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) nægtede at lave om på den masseindsamling af oplysninger om danskernes tale- og internettrafik, som EU-Domstolen i december kendte ulovlig. “Justitsministeren fortsætter altså med åbne øjne en ulovlig masseovervågning af os alle. Det er en demokratisk skandale, når EU-Domstolen klokkeklart to gange har tilkendegivet, at de regler, vi har i Danmark, er i strid med EU-retten,” sagde Enhedslistens retsordfører, Rune Lund, der havde indkaldt til samråd. Information skrev, at Pape stod i et svært dilemma, da han ikke ønskede at begrænse masseovervågningen af alle danskere, men en EU-dom tvang ham til at gøre det.
Justitsministerens problem er, at EU i en principiel dom fra slutningen af december sidste år foreløbigt har gennemhullet forsøget på at negligere, hvor indgribende oplysningerne er. EU’s grundlæggende rettigheder står, ifølge dommen, i vejen for en “national lovgivning, der med henblik på bekæmpelse af kriminalitet fastsætter en general og udifferentieret lagring af al trafikdata og lokaliseringsdata vedrørende samtlige abonnenter og registrerede brugere i forbindelse med samtlige midler til elektronisk kommunikation”.
Kilde: Berlingske, s. 6, 7; Information, s. 1

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: