Skip to content

FLY FINANSIERET VED MILLIARD-SVINDEL STOD I HANGAR I NORDJYLLAND

March 29, 2017

Et fly, der i 2011 blev fundet i en hangar i Nordjylland, blev efterfølgende beslaglagt af Bagmandspolitiets Sporingsgruppe.
Det fremgik for 6 år siden af en billedtekst i en avis. Dengang blev der også bragt et billede af flyet. Den 27. marts i år, kunne DR fremkomme med yderligere detaljer.
Fundet drejer sig om et topmoderne turbofly Beechcraft 1900 D med plads til 18 passagerer. Beslaglæggelsen skete efter tip fra de hollandske myndigheder, eftersom flyet var finansiere med penge fra svindel for 1,2 milliarder kroner i Holland.
Hvad det nærmere er for en svindelsag, melder historien desværre ikke noget om.
Det unikke stykke hittegods gav en del hovedbrud hos Bagmandspolitiet.
Det fortæller chef for Bagmandspolitiets Sporingsgruppe, specialanklager Michael Ejlerskov til DR: – Der var mange praktiske udfordringer med det fly. Skulle vi lade flyet bygge færdigt? Og hvad med hangarleje? Motorerne skulle startes en gang om ugen, ellers røg fabriksgarantien. Der var meget bøvl omkring det, og der skulle tages stilling til mange ting. Men til sidst blev flyet fløjet til Holland, hvor myndigheder overtog det og solgte flyet, siger Ejlerskov.
Bagmandspolitiets Sporingsgruppe har syv medarbejdere. Den særlige politiafdeling har til opgave at jagte penge fra forbrydelser.
Michael Ejlerskov har været chef for afdelingen siden 2007.

HELIKOPTER OGSÅ
BESLAGLAGT

Bagmandspolitiets Sporingsgruppe har også beslaglagt en helikopter, men her rutter man beklageligvis heller ikke med detaljerne i interviewet med DR.
Desuden har Sporingsgruppen beslaglagt ejendomme og motorbåde.
Alle de politienheder i EU, der svarer til det danske Bagmandspoliti (SØIK), har nu om stunder Sporingsgrupper.
Ifølge en artikel for nylig på den russiske nyhedstjeneste RT.COM går de russiske myndigheder, ligesom EU, også efter beslaglæggelse af udbytter fra økonomisk kriminalitet.
DR havde talt med Michael Ejlerskov, fordi han står i spidsen for bestræbelserne på at kradse så meget som muligt hjem af de 12,3 milliarder kroner, Danmark formentlig er blevet svindlet for i sagen om den rundhåndede tilbagebetaling af udbytteskat.
KILDER:
1
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj-6-7PyfvSAhWmHpoKHafgCfkQFggZMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dr.dk%2Fnyheder%2Fpenge%2Fpengejaegeren-michaels-job-er-finde-123-milliarder&usg=AFQjCNHTHjIzXE3yPoDbX1HuMi4DwBtY7w
2
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiLzJ3-_fvSAhUiMJoKHZ8mDUUQFggbMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fpolitics%2F379213-chief-investigator-says-his-agency%2F&usg=AFQjCNHd9Obw9qCS5MAkHnjvB4Qlqtg3YQ

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: