Skip to content

ET IKKE HELT SAMMENHÆNGENDE JOURNALISTISK PRODUKT

March 26, 2017

Af Ulla Danielsen,
Fredag den 17. marts døde den kendte forsvarsadvokat Peter Martin Blinkenberg pludseligt. Han blev kun 46 år. Dagbladet Børsen havde historien. Desværre hænger den ikke helt sammen, og det er en skam, eftersom den blev citeret flittigt af andre medier.
F.eks. har Børsen talt med Peter Martin Blinkenbergs bror, Christian Blinkenberg. Og når der bruges order ’bror’ i en tekst, så tror man som læser, at der er tale om en bror i familiemæssig forstand, med mindre man får andet at vide, og det gør man ikke i Børsens artikel. Der nævnes heller ikke andre kilder ved navn end Christian Blinkenberg.
Derfor virker det noget forvirrende, når der længere nede i artiklen står ”Mit første møde med Peter Blinkenberg var i december 2014 i forbindelse med starten af Parken-sagen, som jeg dækkede.”
Jamen de var jo brødre! Hvordan kan de så først møde hinanden i retten i 2014?
Er der tale om brødre i en anden forstand end familiemæssig, det være sig søskende, halvsøskende eller stedsøskende?
Skulle det så ikke have fremgået af teksten?
Endnu mere studser man, når der i billedteksten står: ”Forsvarsadvokaten Peter Martin Blinkenberg døde pludseligt fredag. Han efterlader sig kone og tre børn og en sørgende familie.”
Jamen, den sørgende familie er vel netop konen og de tre børn? Hvem tænker skribenten mon ellers på?
Peter Martin Blinkenberg havde tidligere i karrieren været anklager i Bagmandspolitiet, inden han i 2009 skiftede side og blev forsvarsadvokat.
Det fremgår, at han som forsvarer var dygtig til at få anklager frafaldet. Det formåede han både i Atea-sagen, der som bekendt handler om bestikkelse og Se&Hør-sagen, der handlede om ulovlig overvågning.
Kunne det ikke have været interessant, hvis nekrologen havde fortalt lidt om, hvordan Peter Martin Blinkenberg bar sig ad med at få anklager frafaldet? Hvad gik hans metode ud på?
Peter Martin Blinkenberg døde i sit sommerhus på Langeland.
Men nyhedsartiklen fortæller intet om de nærmere omstændigheder, ejheller om dødsårsag. Det er mærkeligt afdødes unge alder taget i betragtning.
Nekrologen nævner, at han i sommerhuset i Lohals på Langeland var sammen med sin ti-årige datter. Hvorfor fortæller journalisten ikke bare en lille smule om, hvordan hun tacklede den svære situation? Det må dog have været aldeles overvældende for en lille pige på ti år pludselig at stå alene med en far, der ikke længere er i live.
KILDE:
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj5puKKjvbSAhVCuhoKHXT1AlgQFggZMAA&url=http%3A%2F%2Fborsen.dk%2Fnyheder%2Fgenerelt%2Fartikel%2F1%2F341916%2Fkendt_forsvarsadvokat_er_pludseligt_doed.html&usg=AFQjCNEb9WXZyQeTkqYSMRdlj2GuUfhzDg

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: