Skip to content

PENSIONSWATCH

March 16, 2017

Burde den beklagelige sag om HesaLight og pensionskassers spildte million-investeringer måske føre til, at redaktørerne bag Watch-medierne også oprettede et PensionsWatch?
Kæmpestore formuer akkumuleres i pensionskasserne, og ligesom snoge trives i visse miljøer, trives gribbe i andre.
Hovedpersonen i bogen ”Magtens Korridor” den fallerede Århus-matador Jesper Øhlenschlæger har f.eks. et klart blik for mulighederne i både LD og ATP. De penge vil han gerne skalte og valte med. Det fremgår af bogen, der udkom i 2012:

“Ordrerne var der. Markedet var der. Men det krævede support. Og en af mulighederne var efter min opfattelse at få aktiveret lønmodtagerpenge.” (Side 248).

“Hvor får mange kapital fra? Jeg fik en ide – pensionskasserne. Jeg foretog en rundrejse til pensionskasserne. Og i samarbejde med nogle rådgivere fik vi udviklet et koncept, hvor vi kunne udstede obligationer og ad den vej hente mellem 200-300 mio. kr.” (Side 280).

“Dermed kunne lønmodtagerpenge faktisk rigtig komme ud at arbejde og skabe danske arbejdspladser.” (Side 286).

…, “jeg arbejder med at udvikle en ny fondsstruktur. Vi skal tilbyde formuende danskere og pensionskasser at investere i en kapitalfond, hvor de på forhånd ved, hvad de får for pengene; altså virksomheder indenfor energi. Der er tørke derude. Ingen banker vil finansiere væksten, og selvom sektoren vækster med tocifrede rater, kan de ikke finansiere det. Samtidig står mange overfor et generationsskifte.” (Side 356).

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: