Skip to content

Information: De største europæiske forsvarsvirksomheder var med til at tilrettelægge den støtte, som de senere selv modtog

March 15, 2017

Artikelserie i dagbladet Information: EU har brugt milliarder af kroner på at støtte fremvæksten af den europæiske overvågnings- og sikkerhedsindustri blandt andet igennem stort anlagte forskningsprogrammer. I denne serie undersøger vi, hvad der er blevet af pengene, og viser, hvordan de største europæiske forsvarsvirksomheder var med til at tilrettelægge den støtte, som de senere selv modtog. Og vi ser nærmere på nogle af den kontroversielle industris produkter, og hvordan salg af avanceret overvågningsudstyr fra blandt andet Danmark ender i diktaturstater, der er kendt for at overvåge og slå hårdt ned på dissidenter.
Samarbejdet om at undersøge den europæiske sikkerheds- og overvågningsindustri begyndte sidste år på initiativ af hollandske De Correspondent.
Projektet har en europæisk hjemmeside, der løbende opdateres med alle artikler fra de forskellige lande samt andet ekstramateriale. Projektet er støttet af Journalismfund.eu.
Det skrev Information den 6. marts 2017. Journalisterne er henholdsvis Sebastian Gjerding og Lasse Skou Andersen
KILDE:
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjir_nYg9jSAhUDECwKHb8ICgMQFggdMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.information.dk%2Findland%2F2017%2F03%2Fkritikere-salg-dansk-overvaagningssoftware-dubai-bekymrende&usg=AFQjCNHwhA8iLo-xO6NmWSy5Ho7HZXPCzw&sig2=GCXFs6iwDI8SzjhiDseZGQ

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: