Skip to content

2006: ”Ifølge Berlingske.dk havde Kenneth Plummer bestyrelsens opbakning til at ændre på strukturen i ledelsen,”

March 8, 2017

Af Ulla Danielsen,
Den 7. nov. 2006 blev Lisbeth Knudsen fyret som nyhedsdirektør på DR.
CITAT: Som et led i DR-generaldirektør Kenneth Plummers omorganisering af DR?s ledelse er nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen blevet fyret. Det skriver Berlingske.dk. Også radiodirektøren Leif Lønsmann er blevet fyret fra sin stilling. Han forsætter som ansvarlig for radioområdet, men ikke som en del af ledelsen.
Ifølge Berlingske.dk havde Kenneth Plummer bestyrelsens opbakning til at ændre på strukturen i ledelsen, der nu bliver skåret fra seks til fire personer. CITAT SLUT

KVINDERNES
INTERNATIONALE
KAMPDAG

I dag er det den 8. marts, Kvindernes Internationale Kampdag. Med afsæt i den fejring bør der peges på, at teksten fra 2006 ikke indeholder noget om, hvorfor omstruktureringen i DR lige præcis skulle gå ud over den kvindelige nyhedschef?
Og hvem var det lige DRs bestyrelse bakkede op om dengang i 2006?
Ifølge bogen ”Plummer Summen af Kardemommen” af Kurt Lassen, fra 2010 udtaler Kenneth Plummer, der da var en af landets mægtigste mediemænd sig med et ordvalg, der kun kan forundre.
Om sin egen rolle som generaldirektør siger Kenneth Plummer til Kurt Lassen:
CITAT: Jeg har aldrig været i livsfare. Bestyrelsen gør, hvad den har lyst til, og der er ingen politikere der kunne have likvideret mig, hvis de havde ønsket det. CITAT SLUT (side 17)
Om den daværende generaldirektørs selvforståelse følgende:
CITAT: Ledelse handler om at have et hold, der er stærkt, for som chef for tusindvis af ansatte, kan man ikke gøre tingene selv.Så skal man have et hold og drive ledelse gennem andre. Nogle skal gøre the dirty work. Man kan ikke være the bad cop som koncernchef. Så bliver det svært at være den samlende figur. Man er nødt til at have nogle bad cops.” CITAT SLUT (side 17)

På den første chefkonference med hele ledelseskredsen på SAS Radisson i København viser DRs daværende generaldirektør Kenneth Plummer et filmklip fra gangsterfilmen Untouchables, hvor Robert de Niro under en gallamiddag taler om teamspirit og foran hele forsamlingen umotiveret smadrer en af sine ansatte til døde med et baseballbræt.
Da lyset bliver tændt står Kenneth Plummer med et baseballbat og siger ’Nu ved I ligesom, hvad det handler om.’
Det er velkendt, at Kenneth Plummer siden røg ud med fuld musik. Men i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag må det være på sin plads at spørge f.eks. DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen: Var det nu sagligt, da Lisbeth Knudsen blev fyret som nyhedsdirektør i 2006?
Er det overhovedet tænkeligt, at en kvinde på ny kunne komme i betragtning til den pt ledige stilling som nyhedsdirektør?
Eller tilhører verden nu engang dem med voldsretorik og baseballbats?
I bogen “Plummer Summen af Kardemommen” forklarer forfatteren Kurt Lassen på side 52-53 om Kenneth Plummers vej til magten i DR.
CITAT: Venstres daværende medieordfører Jens Rohde sætter de ord på, som for flere iagttagere af spillet omkring ansættelsen har været at betragte som en offentlig hemmelighed. At kulturminister Brian Mikkelsen gerne så Kenneth Plummer i generaldirektørstolen. CITAT SLUT
Konservative Brian Mikkelsen er erhvervsminister i den nuværende regering.
Ifølge bogen side 78 var en af cheferne i DR “rystet”, efter at Kenneth Plummer havde vist sekvensen fra Untouchables.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: