Skip to content

ATENCIÒN: 1 ELLER MÅSKE 2 TIDLIGERE ANSATTE HOS RIGSPOLITIET TILTALT FOR BESTIKKELSE I ATEA-SAGEN

March 5, 2017

Ialt 3 tidligere offentligt ansatte hos henholdsvis Rigspolitiet og Region Sjælland blev fredag tiltalt for bestikkelse i den såkaldte Atea-sag. De har alle 3 haft betroede stillinger. Historierne melder intet om, hvorvidt det er Rigspolitiet eller Region Sjælland, der har haft ansatte som førte til hele 2 tiltaleforhold?
4 tidligere ansatte i it-selskabet Atea er anklaget for at stå bag bestikkelsen.
Udover de ialt 7 tiltaler, der er rejst mod enkeltindivider, blev it-selskabet Atea også tiltalt i fredags.
De offentligt tidligere ansatte hos Rigspolitiet og Region Sjælland har bl.a. lades sig bespise med gourmet-middage på danske top-restauranter, som eksempelvis Geranium, Era Ora og Søllerød Kro.
Desuden har Atea ifølge anklageskrifterne betalt rejser til Dubai, Florida, Las Vegas og Rom for at holde på sine it-kunder.
Endvidere skal de, som er tiltalt for at have ladet sig smøre, været på ophold på hoteller som Frederiksminde, Radisson Blu og Hotel Bella Sky Comwell.
Sagen begyndte i maj 2015, da Region Sjælland meldte mulig bestikkelse til politiet. Anmeldelsen førte til anholdelser og ransagninger i juni 2015. I en periode sad 6 personer i varetægtsarrest.
I alt 22 personer er tiltalt i den såkaldte Atea-sag. Der er faldet dom i 8 tiltaleforhold. 6 personer blev dømt, 2 personer blev frikendt. Flere af sagerne er anket. I alt 20 sigtelser er frafaldet.
KILDER: Flere medier. // * Denne historie er opdateret, da det af Jyllands-Posten den 3. marts tydeligt fremgår, at der er tale om tidligere ansatte hos Rigspolitiet samt at tiltalerne da var rejst om torsdagen og ikke om fredagen, som det ellers tidligere fremgik af andre medierapporter.
— — —
PS:
I juli 2016 fremgik det af diverse medier, at hele 2 chefer hos Rigspolitiet, begge var blevet både sigtet for bestikkelse og hældt ud af politiet.
Den 20. juli i fjor kunne man læse, at de 2 ex-politichefer havde kørt en slags karrieremæssigt parløb i forskellige ansættelser. Ja, men på hvad måde sparrede de? Og om hvad?
Er det ikke meget udsædvanligt med et sådant karrieremæssigt parløb?
Har man nogensinde hørt lignende?
Hvor stor var aldersforskellen mellem de 2?
Kørte de også parløb privat?
Hvordan går det for øvrigt med den vinkel på Atea-sagen, som også har været fremme, nemlig at mistænkte i sagen risikererede sigtelser for misbrug af navne?
Findes der noget om misbrug af identiteter i nogle af fredagens 7 anklageskrifter?
Har Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg en kommentar til tiltalerejsningen i Atea-bestikkelsessagen?

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: