Skip to content

EVA JOLY: EN STATSADVOKAT PÅ EUROPÆISK NIVEAU VIL EFFEKTIVISERE BEKÆMPELSEN AF KORRUPTION

March 3, 2017

Oprettelsen af et europæisk statsadvokatembede vil kunne hamle op med nationalstaternes ofte hårrejsende mangel på evne til at håndtere korruption.

Det mener det franske medlem af Europaparlamentet for De Grønne, Eva Joly.

Hun peger på, at man ikke kan bekæmpe korruption med 200 år gamle våben og refererer til den nugældende håbløse praksis med ’internationale retsanmodninger’.

Som tidligere fransk undersøgelsesdommer og efterforsker af store korruptionssager, som hun har ført til doms, kender Eva Joly, om nogen, det franske retsvæsen indefra.

Derfor er der vægt bag ordene, når Eva Joly peger på, at en statsadvokat, der fungerer på europæisk niveau vil skabe den nødvendige afstand mellem regeringsadvokaten og myndighedene:

– Aktive justitsministre vil ikke længere kunne sige ’vær forsigtig her’ – for dernæst at afspore efterforskning som kan resultere i politiske kriser, sådan som manglende resultater af efterforskning i Italien og Frankrig viser, siger Eva Joly i en samtale med den norske journalist Paal Frisvold.

Interviewet, der fandt sted i Bruxelles, blev bragt i den norske måneds-avis Ny Tid den 12. januar i år. Eva Joly er født i Norge, hvor hun også voksede op. Som ung kom hun til Frankrig.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: