Skip to content

EU-PARLAMENTARIKER EVA JOLY: KAMPEN MOD SKATTEPARADISER NYTTER

March 2, 2017

Efter snart 8 år i Europaparlamentet vil Eva Joly (De Grønne) skabe og bruge nye regler på EU-niveau i kampen mod skatteparadiser. Det er en kamp som ingen nationalstater kan vinde alene, vurderer hun.
Sammen med tyske og britiske kolleger har Eva Joly offentliggjort tre studier om Ikea, BASF og tøj-giganten Zaras moderselskaber.
Rapporterne viser, hvor meget og hvordan selskaberne har unddraget skat ved at benytte smuthuller. ”Det er erfaringslære, som giver grundlag for at ændre lovgivningen,” siger Eva Joly til den norske månedsavis Ny Tid.

ET NYT DIREKTIV
OM BOGFØRING

Et nyt direktiv om bogføring vil stoppe den gamle praksis.
Initiativet kommer fra hendes egen partigruppe i parlamentet, De Grønne, men forslaget har fået accept hos alle de største partigrupper.
Foreløbig stritter sekretariatet i EUs ministerråd imod. De mener, at det handler om skattepolitik, som vil kræve enstemmighed af alle EU medlemslande, noget som i praksis er næsten umuligt at opnå. Parlamentet insisterer på, at det handler om erhvervsret og dækkes af traktaten.
Tovtrækningen om definitionen foregår fortsat, men Eva Joly er optimistisk.
På trods af alle svaghederne i EU-systemet er hun overbevist om, at man kan få en ændring gennemført. Hun ved, at det nytter. ”Den politiske usikkerhed, som Brexit og Trump har fremprovokeret, åbner i større grad for bedre gehør og tilslutning til ideer og forslag, som partiet De Grønne har argumenteret for i lang tid,” siger Eva Joly til den norske månedsavis Ny Tid.
Interviewet i Ny Tid udkom den 12. januar 2017. Det er forfattet af den norske journalist Paal Frisvold og foregik i Bruxelles. Interviewet findes også på film.
Eva Joly er norsk af fødsel, men har levet sit voksenliv i Frankrig.
Uddannet som jurist blev hun fransk undersøgelsesdommer og Eva Joly har ført en række række franske korruptionsskandaler til doms. I Frankrig står der respekt om Eva Joly og hendes veloplagte kamp mod korruption.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: