Skip to content

Forslag vil forbedre efterforskningen af korruption og momsunddragelse over landegrænser

March 1, 2017

Det franske medlem af Europaparlamentet, Eva Joly, fra De Grønne, har stillet forslag om, at der skal oprettes en europæisk statsadvokat, dvs en anklagemyndighed på europæisk niveau, som kan efterforske korruption og momsunddragelse over landegrænser.
Eva Joly har arbejdet sammen med sin tyske kollega Sven Giegold om oprettelsen af et sådant europæisk statsadvokatembede.
Sammen med Sven Giegold har hun fundet frem til et kompromis, som respekterer de nationale domstoles suverænitet i medlemslandene, samtidig med at efterforskningen kan finde sted på europæisk niveau.
Opskriften går ud på at oprette et kollegium, hvor hvert land sender en statsadvokat. Inddelt i grupper på tre og tre skal de kunne efterforske hinandens lande. På den måde vil man synkront kunne efterforske samme sag i flere lande koordineret fra Bruxelles.
Tyskland er med på forslaget, hvilket er en sejr, mens Sverige har vendt tommelfingeren ned og fået andre til at gøre det samme.
Ifølge den norske månedsavis Ny Tid skal emnet tilsyneladende drøftes, når EUs statsledere mødes til topmøde i marts 2017.
Hvad mener formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF) om Eva Jolys forslag?
Hvad mener de øvrige medlemmer af Folketingets Retsudvalg om en europæisk statsadvokat?
Ifølge Eva Joly kan man ikke bekæmpe korruption med 200 år gamle våben.
Hvad mener Folketingets Retsudvalg om den pointe?
Eva Joly, 73,er tidligere fransk undersøgelsesdommer. Hun er norsk af fødsel, men har boet i Frankrig i hele sit voksenliv. Eva Joly har efterforsket en række korruptionssager bl.a. skandalen om banken Crédit Lyonnais. I Frankrig nyder hun stor respekt for sit arbejde med bekæmpelse af korruption.
KILDE:
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjL453YyrXSAhUBfiwKHYyGAcwQFggjMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.nytid.no%2Feva-joly-norge-star-alene-europa%2F&usg=AFQjCNHp3E7Xog6Y5c5d8jvtEVS56D2tdg&bvm=bv.148441817,d.bGg

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: