Skip to content

BAGMANDSPOLITIET HAR MÅSKE NOK TRAVLT, MEN IKKE PÅ GRUND AF PANAMA PAPERS

February 20, 2017

Af Ulla Danielsen,
Tidspunktet er februar 2017. Nyheden er, at Bagmandspolitiet ikke for nuværende arbejder med sager afledt af det gigantiske læk af dokumenter, der ofte omtales som ’Panama Papers’.
Det fremgår noget overraskende af radioprogrammet ”Efterforskerne” sendt den 6. februar i år.
En journalist udtaler i programmet: ”Bagmandspolitiet har sagt til mig, at de sidder ikke for nuværende med nogen sager, der vedrører Panama Papers.”
Det er et udsagn, som måske burde vække undren, eftersom Jyllands-Posten Finans den 7. april 2016 kunne oplyse, at tidligere B&W-direktør Jan Bonde Nielsens søns navn da var dukket op i forbindelse med netop Panama-lækagen.
Finans havde historien fra det kenyanske medie Daily Nation. Kort fortalt skulle danske Peter Bonde Nielsen, søn af Jan Bonde Nielsen, have drevet forretning i Kenya og angiveligt gemt penge på De Britiske Jomfruøer.
Radioprogrammet på DR den 6. februar handlede ellers mest om den russiske rigmand Sergei Pugachev.
Han står i Rusland anklaget for at have tømt en bank derude for milliarder, penge som bl.a. tilhørte den russiske stat. Sergei Pugachev er siden flygtet til Frankrig.
Den lokale vinkel på den russiske historie er, at et danske selskab, Revis ApS, er blevet brugt til flytning af en millionformue. Der er ifølge radioprogrammet blevet møbleret rundt med store beløb frem til 2015, et årstal, som – uden at det nævnes i radioen – måske burde sætte tanker i gang, i hvert fald hos de eftertænksomme. Udsendelsen har overskriften ” Russisk rigmand skjulte millioner gennem Jyske Bank”.

KILDER:

1.
http://dr.dk/nyheder/penge/russisk-rigmand-skjulte-millioner-gennem-jyske-bank
2.
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjJ6qPNgp_SAhWGEiwKHTdsAc8QFggZMAA&url=http%3A%2F%2Ffinans.dk%2Flive%2Ferhverv%2FECE8564347%2Fmedie-jan-bonde-nielsens-soen-involveret-i-panamaskandalen%2F&usg=AFQjCNGgUrCF0wx9WpsMHPoKtuRJ004WiQ

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: