Skip to content

DR, 12. DEC. 2016: Tysk politi mistænker Sanjay Shah for hvidvask i dansk milliardsag

January 26, 2017

DR, 12. Dec. 2016: Den tyske mistanke retter sig mod Sanjay Shah og omkring tyve andre personer, som ifølge DR Nyheders oplysninger blandt andet tæller en række tidligere medarbejdere i Shahs London-virksomhed, Solo Capital, samt et nærtstående familiemedlem.
Anført af Sanjay Shah er gruppen mistænkt for at have forsøgt at skaffe 1,7 milliarder kroner, der stammer fra den danske udbyttesvindelsag, væk fra danske myndigheders rækkevidde.
Forsøget på at hvidvaske de mange penge er sket via banken Varengold Bank i Hamborg, som Shah opkøbte sammen med en række forretningspartnere i slutningen af 2014.
– I 2015 indledte vi en kriminel efterforskning mod en gruppe på omkring tyve personer. På baggrund af det, vi hidtil har fundet, kan vi konkludere, at denne gruppe har overført eller været mål for overførslen af et beløb på omkring 222,2 millioner euro (ca.1,7 mia. kr.) til en bankkonto her i Hamborg, siger Carsten Rinio fra Anklagemyndigheden i Hamburg i Tyskland til DR.
Pengene stod på en konto i Barclays i London tilhørende Shahs selskab i London, Solo Capital, og blev flyttet til en konto i Varengold Bank i Hamborg. Denne tyske konto tilhørte selskabet Elysium Global, der også er ejet af Shah og i dag stadig eksisterer i Dubai.
Ifølge Carsten Rinio deltager der officerer fra Europa og USA i efterforskningen af de 1,7 mia. danske kroners veje og vildveje.
KILDE:
https://www.google.dk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwipgO3yr-DRAhWlI8AKHZmMAn4QjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.dr.dk%2Fnyheder%2Fpenge%2Ftysk-politi-mistaenker-sanjay-shah-hvidvask-i-dansk-milliardsag&psig=AFQjCNEmONd9wnLIfyHl7bXkSblmxtHWPA&ust=1485539460163019
— — —
Google søgeord: “solo capital, elysium global, syntax”
Resultat:

ELYSIUM GLOBAL (DUBAI) LIMITED
REGISTERED OFFICES:
Unit 403, Level 4, Gate Village Building 5, Dubai International Financial Centre, Dubai, 506699, United Arab Emirates
CONTACT DETAILS:
+971 4 406 5408
KILDE:
https://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiu2PXptuDRAhUMbBoKHXVCBwEQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.difc.ae%2Fpublic-register%2Felysium-global-dubai-limited&usg=AFQjCNHBeWJJ-Qt-Go4J5FTYbVDPkmkGMg

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: