Skip to content

Om svindel med udbytteskat: ”Men i motsetning til i Danmark kan norske skattemyndigheter sjekke at refusjonssøkerne faktisk har blitt trukket kildeskatt og hvor mye som er trukket i kildeskatt.”

January 25, 2017

Norske abc nyheter / 02.01.2017: CITAT I Danmark har svindelen utnyttet muligheten til å kreve tilbake innbetalt skatt for aksjer en eier som utenlandsk selskap i Malaysia eller et av USAs pensjonsfond.
Det norske systemet er annerledes, men her til lands har man forsøkt å utnytte søknader om refusjon av kildeskatt på en lignende måte. Men i motsetning til i Danmark kan norske skattemyndigheter sjekke at refusjonssøkerne faktisk har blitt trukket kildeskatt og hvor mye som er trukket i kildeskatt.

Bruker falske dokument

«Svindelen har foregått ved at aktører fremmer urettmessige krav om refusjon basert på falske dokumenter via selskaper som har spesialisert seg på å søke refusjon på vegne av kunder (såkalte reclaimselskaper). Svindelforsøkene består i at kravet er grunnløst og at dokumentasjonen for å få refusjon er falsk», skriver skatteetaten i en skriftlig redegjørelse.
– Vi har styrket kontrollen blant annet ved at opplysninger nå i større grad kryssjekkes i våre registre, sier Line Wilberg som ikke utelukker at det vil skje nye svindelforsøk: CITAT SLUT

KILDE: Skatteetaten avslørte svindel for 350 millioner kroner

Link:
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiu5IWi6NzRAhVSOMAKHYg4CtAQFggZMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.abcnyheter.no%2Fpenger%2Fokonomi%2F2017%2F01%2F02%2F195267526%2Fskatteetaten-avslorte-svindel-350-millioner-kroner&usg=AFQjCNFEZonjC7MqjXTB1aag_f3Am9lhoQ&bvm=bv.145063293,d.ZGg

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: