Skip to content

HEMMELIGHEDS-KRÆMMERI

December 4, 2016

Af Ulla Danielsen,
I november sidste år hørte offentligheden for første gang om britiske Sanjay Shah og hans investeringsselskab Solo Capital Partners, der ifølge tidligere medarbejdere er en ekstremt hemmelig organisation.
Sanjay Shah, der har kenyanske rødder, er, som mange vil vide, den hovedmistænkte i sagen om udbyttesvindel mod Skat for et milliardbeløb, som har måttet opskrives flere gange til et efterhånden aldeles svimlende antal milliarder kroner.

HEMMELIGE INVESTERINGER

Nu behøver forskellige begivenheder ikke at have noget med hinanden at gøre, blot fordi de indtræffer i nogenlunde samme tidsrum, men er det alligevel ikke påfaldende, at store investeringer, som foretages her i landet, pludselig skal være så hemmelige? Altså det er hemmeligt, hvem der står bag.
F.eks. har der været skriveri om, at ejerskabet af det gedigne Admiral Hotel i Toldbodgade på Københavns Havnefront er hemmeligt. Hvorfor egentlig? Det er da en ærlig sag at eje et hotel, ikke sandt?
I juli 2015 skrev dagbladet Børsen, at en hemmelig rig familie havde købt 26 ejendomme i centrum af København for 700 millioner kroner. Avisen noterer, at der er tale om en velhavende udenlandsk familie.
Igen må man spørge, hvorfor skal det være hemmeligt? Det er da en ærlig sag at investere i ejendomme, ikke sandt?
Og det bliver ved med de hemmelige opkøb for mange penge:
I begyndelsen af december i år kunne Jyllands-Posten Finans og EjendomsWatch således oplyse, at en hemmelig udenlandske familie havde købt ejendomme for 200 millioner kroner i Københavnsområdet. Familien ønsker at være anonym. Forhåbentlig arbejder den kloge del af pressen på, at det juleønske ikke bliver opfyldt!
Det kunne f.eks. også være interessant at få oplyst, om der er tale om to forskellige udenlandske familier på ejendomsopkøb i København, som begge ønsker at være anonyme? Eller er der tale om blot én udenlandske familie, som har opkøbt ejendomme i København to år i træk?

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: