Skip to content

PÆDOFILI-REJSER / MOLDOVA / SPØRGSMÅL

September 3, 2016

TV2/East Præst har tidligere været undersøgt i pædofilisag fra Moldova

Spørgsmål, som teksten giver anledning til:

Præsten fra Tømmerup, der er sigtet for overgreb mod børn, er tidligere kædet sammen med en pædofilisag i Moldova. Der blev dog aldrig rejst tiltale.
Torsdag opfordrede Midt- og Vestsjællands Politi områdets forældre, hvis børn har gået til konfirmationsforberedelse i Tømmerup Kirke, til at tage en snak med deres børn.
De mistænker, at der ligger flere sager bag den 46-årige præst fra Tømmerup Kirke, der på nuværende tidspunkt er varetægtsfængslet og sigtet for flere forhold om seksuelle overgreb mod mindreårige.
Jeg spørger ham, hvorfor han ikke er i skole, og han fortæller, at han er nødt til at arbejde for det firma, som udlejer lejligheder for at forsørge sin familie skrev præsten i kirkebladet
I den forbindelse kom det frem, at præsten allerede har været involveret i en sag i 2011 – en sag han dog hverken blev tiltalt eller dømt i.

På sporet af et pædofilinetværk

I 2011 kom en moldovisk journalist ved navn Olga Ceaglei på sporet af et pædofilinetværk.
Hun havde fået nys om en hjemmeside, der tilbød pakkerejser for homoseksuelle mænd, hvor de kunne komme på sexture i Moldova. En såkaldt sexturisme-side.

(SPØRGSMÅL: Hvem arrangerede disse rejser?)

Hjemmesiden, der tilbød pakkerejser af forskellige dages varighed, viste sig også at tilbyde nogle ekstra ydelser, man i højere grad kan kalde pædofiliturisme frem for sexturisme.

Journalisten Olga Ceaglei kunne i samarbejde med en anden journalist ved navn Andrei Aştefănesei kortlægge netværket af mænd, der arrangerede og benyttede sig af disse ture.

(SPØRGSMÅL: Var udenlandske investorer blandet ind i pædofili-
turismen i Moldova?)

Deres afsløringer førte til, at myndighederne rejste sager, der gav hårde straffe til fem bagmænd. De fik mellem 10-21 års fængsel for menneskehandel.

Den danske forbindelse

I forbindelse med efterforskningen dukkede der andre personer op, som også havde politiets og de to graverjournalisters interesse.
Der var blandt andet en græsk EU-embedsmand samt en tysker. Og så var der en dansker.
Ingen af dem fik en dom. Grækeren blev tiltalt i sagen, men slap grundet immunitet. Tyskeren og danskeren blev aldrig stillet for en dommer.

(SPØRGSMÅL: Giver EU fortsat immunitet i sager om pædofili-turisme?)

(SPØRGSMÅL: Har sagen ført til spørgsmål i EU-systemet?)

Grunden til, at den danske mand kom ind i billedet var faktisk på grund af et billede.
Man havde i forbindelse med efterforskningen fundet danskeren på et billede i selskab med nogle af de drenge, der optrådte på hjemmesiden med sexrejser.

Skriver om turen i kirkebladet

Olga Ceaglei ville gerne vide, hvem manden var, så hun kontaktede TV 2 i Danmark for at få hjælp. Det samarbejde viste, at manden på billedet var præst i Tømmerup Kirke ved Kalundborg.
I kirkebladet beskrev præsten selv sin tur til Moldova i detaljer. Han fortalte, hvordan han besøgte kirker og byen Tiraspol. Det var den tredje rejse til Moldova, og på sine ture var han ledsaget af en dreng.
– Jeg spørger ham, hvorfor han ikke er i skole, og han fortæller, at han er nødt til at arbejde for det firma, som udlejer lejligheder for at forsørge sin familie, skrev præsten videre i kirkebladet.
Den dreng viste sig at være et af ofrene for pædofili-netværket.
Sagen kom aldrig videre
Det danske politi efterforskede sagen, men vurderede, at der ikke var grundlag til at gå videre med den.
I 2011 blev provsten i Kalundborg Provsti gjort opmærksom på – af præsten selv – at der havde været nogle beskyldninger mod ham i Moldova.
Beskyldninger vedrørende en dreng, han økonomisk havde hjulpet, så drengen kunne komme i skole.
– Provsten tog præstens egen forklaring for gode varer, når der ikke var sket noget, kommet nogen offentlig omtale eller sigtelser i den sag. Derfor gik provsten heller ikke videre med sagen. I dag ved vi, at det var en fejl, og det kommer ikke til at ske igen, sagde biskop i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller til TV ØST.
KILDE:
https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi15_e1xfPOAhVJiywKHZwsDRcQFggeMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.tveast.dk%2Fartikel%2Fpraest-har-tidligere-vaeret-undersoegt-i-paedofilisag-fra-moldova&usg=AFQjCNEN3FuUixC44b3bFngYT2NIWOgYgw

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: