Skip to content

TILBAGEBLIK PÅ EN LEASINGKARRUSEL

November 5, 2014

Det er snart seks år siden skandalen om IT Factory eksploderede i november-december 2008.
Siden lærte hele Danmark Stein Bagger og IT Factorys leasingkarrusel at kende. Derimod lærte man aldrig rigtig en anden af sagens hovedpersoner, IT Factorys angivelige skyggeejer, Allan Vestergaard fra Farum, at kende. Billedligt talt er han – ligesom prins Hamlets fars genfærd på Kronborg – vanskelig at omfavne.
Man kan dog blive noget klogere på Allan Vestergaard og kæresten Markela Dedopoulos ved at læse bogen ” Stein Bagger & Inderkredsen hele historien”.
Det er dén bog i litteraturen om IT Factory, der har flest oplysninger om den mystiske medejer af it-fabrikken i Gentofte og kæresten Markela, som der ifølge nogen af bogens kilder er noget ”drama” over.
På side 130 og 131 i bogen omtales en pressemeddelelse, som skulle have været sendt ud i forbindelse med det forberedte salg af IT Factory op til sammenbruddet. Det var umiddelbart inden Stein Bagger stak af.
På side 131 i bogen hedder det bl.a. ”I en faktaboks i pressemeddelelsen orienteres der om Allan Vestergaards uddannelse, HD i Organisation og en MBA, og at han har 20 års erfaring inden for den finansielle sektor, herunder også investment banking. Desuden, at han har indtaget ledende positioner i Privatbanken, Unibank, Aros Securitas og sidst i Nordea Securitas. Det oplyses, at han har været Executive Director og koncernansvarlig for Equity Capital Markets, og at han efter sin karriere i den finansielle sektor har drevet selvstændig konsulentvirksomhed med bl.a. IT Factory som kunde.”

UDENLANDSK LÅN GIK GENNEM
NORDEAS AFDELING I LUXEMBOURG

Til det forberedte pressemøde, der som bekendt aldrig blev til noget på grund af IT Factorys sammenbrud, hedder det på side 134-135 i bogen: ”Det mest interessante spørgsmål og svar, han stiller op i denne kommunikationsplan, er formentlig det tredjesidste spørgsmål, der går på, om Stein Bagger og Allan Vestergaard har tilbagebetalt de penge, der er lånt af en udenlandsk långiver gennem Nordeas afdeling i Luxembourg med Allan Vestergaard som kautionist og formidler. Det drejer sig om et beløb på ca 3,5 millioner kr., lånt i henholdsvis begyndelsen af 2002 og midt i 2003, til at erhverve aktier i IT Factory, der siden har udviklet sig til en milliardforretning,…”
Bogen Stein Bagger & Inderkredsen Hele Historien er skrevet af journalisterne Stig Andersen & Erik Ove. Den udkom i 2009 på forlaget People’s Press.
Bogen giver et interessant indblik i en stærkt forvirrende historie om økonomisk kriminalitet. Men hvem ved, måske var det en bevidst strategi at alle skulle forvirres dengang i slutningen af 2008?
Stein Bagger blev dømt for svindlen i IT Factory og har afsonet sin straf. Han blev løsladt tidligt i år.

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: