Skip to content

FORSKNING FRA AARHUS INDBRAGT FOR UVVU

October 8, 2011

København den 8. oktober, 2011

Af Ulla Danielsen, journalist

AARHUS-FORSKNING INDBRAGT FOR UDVALGENE VEDRØRENDE VIDENSKABELIG UREDELIGHED

Ved hjælp af den amerikanske offentlighedslov har  Sammenslutningen for Kviksølvfri Lægemidler (Coalition for Mercuryfree Drugs Inc.) i USA kastet et afslørende lys på forskning fra Aarhus Universitet. 

Forskningen foregiver at tilbagevise en sammenhæng mellem kviksølv i vacciner og forekomsten af autisme i Danmark.

Den indklagede artikel “Thimerosal and the occurrence of autism: negative ecological evidence from Danish population-based-data” er i 2003 offentliggjort i lægetidsskriftet “Pediatrics”.

CoMeD’s amerikanske formand, pastor Lisa K. Sykes, har forfattet brevet til sekretariatsleder i Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) doktor Béatrice Sloth. Det er dateret den 27. september 2011.

Brevet indeholder dokumentation for to anklager. Beviserne består af e-mails, der er frigivet, efter at der er opnået aktindsigt.

Klagen over videnskabelig uredelighed har den skandaleramte danske autismeforsker Dr. Poul Thorsen og dennes forsker-kolleger som hovedpersoner.

I sit brev til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed skriver den amerikanske præst bl.a.  at det – baseret på redigerede kopier af relevante e-mails udleveret af den amerikanske sundhedsmyndighed, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) står klart, at Dr. Poul Thorsen vidste, at raterne for forekomsten af autisme var faldet, efter at man havde fjernet de Thimerosal-konserverede (kviksølv-konserverede) vacciner fra det danske børnevaccinationsprogram i 1992. Dette er i modstrid med artiklens påstande, påpeger formanden for CoMeD. 

Præsten skriver videre, at Poul Thorsen gjorde hvad han kunne for at fremme offentliggørelsen af en bevidst vildledende artikel. Også her fremlægges der korrespondance, som underbygger kritikken. 

Fra den sammenhæng, der fremgår af e-mail korrespondancen står det klart, at som minimum, Kreesten Meldgaard Madsen, Marlene Briciet Lauritsen og Poul Thorsen vidste, at forekomsten af autisme faldt, efter at vacciner der indeholdt Thimerosal (kviksølv) blev trukket tilbage fra det danske vaccinationsprogram og at det amerikanske sundhedsbureau CDC (Diana M. Schendel) også vidste det, påpeger Lisa K. Sykes.

I klagen fra USA til UVVU hedder det videre, at den omstridte artikel fra Madsen og hans medforfattere fra 2003 var gennemhullet af alvorlige metodefejl.

“Topmålet af videnskabelig uredelighed blev udført i den analyse af data, der førte til offentliggørelsen af Madsens artikel i 2003” skriver Lisa K. Sykes.

I en e-mail korrespondance fra 13. november 2002, der er udleveret fra CDC, fastslår Dr. Marlene Lauritsen, som er medforfatter til artiklen, at autisme-raterne faktisk faldt mellem 1999 og 2002.

Med hensyn til autisme-raterne erklærede Dr. Lauritsen “Men forekomsten er stadig faldende i 2001”.

Disse data understøttede ikke artiklens påstand om, at udsættelse for Thimerosal ikke var årsagsforbundet med autisme. I den endelige version af den offentliggjorte  artikel var der imidlertid slet ikke taget nogen data fra 2001 med, skriver Sykes.

Indkluderingen af disse data ville, som minimum, have annulleret artiklens konklusioner og kunne faktisk have vendt op og ned på dem og påvist en årsagssammenhæng mellem udsættelse for Thimerosal og forekomsten af autisme i Danmark, konstaterer pastor Lisa K. Sykes.

Ifølge brevet fra CoMeD har der været mange forespørgsler om at få de originale datasæt udleveret for at gentage det danske studie, som tilbageviste en sammenhæng mellem udsættelse for kviksølv i vacciner og autisme. – De data er imidlertid aldrig blevet frigivet til offentligheden, skriver Lisa K. Sykes til sekretariatschef Béatrice Sloth, UVVU!

Det originale dokument fra CoMeD til UVVU kan læses på CoMeD’s hjemmeside.

Både Aarhus Universitet (AU) og Odense Universitetshospital (OUH) har åbent meldt  ud, at de har mistet millioner på grund af den skandaleramte autismeforsker Dr. Poul Thorsen.

posted by blog nbjour

Advertisements

From → Uncategorized

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: